tiistai 2. helmikuuta 2016

Vauvantarvikkeet

Vauva-arkea on takana nyt jo viisi kuukautta (ja yksi päivä). Hassua ajatella, että kuukauden kuluttua Elsa on jo puolivuotias. Vastahan neiti syntyi!


Menneiden kuukausien aikana kaappeihin on kerääntynyt valtavat määrät erilaisia vauvantarvikkeita. Osa lojuu päivästä toiseen käyttämättömänä, mutta paljon on myös sellaista, mistä en missään tapauksessa suostuisi luopumaan. Alle olenkin listannut muutamia meidän perheen vauvantarvikesuosikkeja. Nämä tarvikkeet helpottavat arkeamme huomattavasti:

Unipussi on ollut käytössämme Elsan ensimmäisistä öistä lähtien, enkä luopuisi siitä mistään hinnasta. Toisin kuin tavallisen peiton, unipussia vauva ei pysty potkimaan pois päältään, ja näin vauva pysyy varmasti lämpöisenä koko yön. Olen myös kuullut, että unipussi voisi rauhoittaa öisin runsaasti potkivaa vauvaa. Itse en kuitenkaan ole huomannut sen auttavan Elsan levottomiin jalkoihin.

Kädenlämmitin/muhvi suojaa vaunulenkillä käsiä tuulelta ja pakkaselta tehokkaasti. Ilman muhvia tuuli ja viima ottavat vaunuttelijan käsiin ennemmin tai myöhemmin, hanskojen paksuudesta riippumatta. Vaikka hanskat unohtuisivat kokonaan kotiin, muhvin sisällä kädet pysyvät lämpiminä kovillakin pakkasilla. Suosittelen!

Imetystyyny on päiväunien pelastus. Meillä imetystyynyä on käytetty imetyksen apuna vain muutamia kertoja, ja todettu aina lopulta hyödyttömäksi. Nukuttamiseen tyyny on kuitenkin ollut maailman paras. Aamu- ja iltatorkut Elsa nukkuu vain ja ainoastaan tyynyllä. Tyynyn avulla neidin saa keinutettua uneen vain muutamassa minuutissa. Tyyny on myös hyvä selkänoja kaikille selkäkivuista kärsiville.

Suuripyöräiset vaunut ovat hyödylliset etenkin talvella. Lumen keskellä suurilla pyörillä pääsee helposti eteenpäin ja ohjaus on huomattavasti helpompaa kuin pienipyöräisillä vaunuilla. Kokeiltu on!

Sinkkivoide suojaa ihoa ja parantaa punoittavan pepun päivässä. Tehokasta tavaraa!

Vanulappuja ei voi koskaan olla liikaa! Aamupesulla silmien, kasvojen, korvantaustojen, kaulan ja kainaloiden, käsien ja jalkojen putsaamiseen ja kuivaamiseen kuluu monta lappua päivässä. Yhtä pakettia kannattaa kuljettaa mukana myös hoitolaukussa. Koskaan ei tiedä koska vauvan silmä alkaa rähmiä, suupielestä valuu puklua tai tilanne vaatii pikaista putsausta!

Itkuhälytin on ollut meidän perheessä välttämätön. Elsa nukkuu päiväunensa lähes joka päivä ulkona, joten elämä ilman itkuhälytintä olisi miltei mahdotonta. Omassa itkuhälyttimessämme olen ollut erittäin tyytyväinen värinähälytykseen, jonka voi halutessaan laittaa päälle. Elsan päiväuniaika on usein otollista aikaa esimerkiksi imuroinnille, mutta ilman värisevää itkuhälytintä minun olisi mahdoton kuulla Elsan itkua imurin äänen yli. Värinä siis takaa, että Elsan hätä ei jää minulta huomaamatta.

Tuttinauha on hyödyllinen erityisesti reissun päällä. Kotioloissa nauha ei ole välttämätön, koska tutin voi käydä huuhtelemassa hanan alla koska vain. Esimerkiksi kauppareissulla tilanne on kuitenkin toinen. Mikäli vauva sylkäisee tutin suustaan kaupan lattialle, pesumahdollisuutta ei useinkaan ole tarjolla. Tuttinauha varmistaa, että tutti ei pääse putoamaan likaiselle lattialle.

Ainu Pikkuniistäjä on sekä äidin ja isän että tyttären suosikki! Elsa ei voi sietää räkäklönttejä nenässään ja pahoittaa mielensä välittömästi, mikäli äiti ja isä eivät heti ymmärrä ottaa räkää pois nenää tukkimasta. Ainun Pikkuniistäjä on sopivan pieni vauvan nenälle, ja kulkee helposti mukana hoitolaukussa. Lisäksi se on Elsan mielestä hurjan hauska vekotin!

Sock Ons - vauvan sukanpidikkeet ovat meille vasta suhteellisen tuore, mutta niin hyödyllinen löytö. Jos olisin tiennyt niiden olemassaolosta aiemmin, olisin ehdottomasti hankkinut monta paria varastoon jo hyvissä ajoin ennen Elsan syntymää. Sukanpidikkeiden ansiosta vauva ei pysty potkimaan sukkia pois jaloistaan. Näin jalat pysyvät lämpiminä, eikä sukkia enää katoa - ainakaan entiseen malliin.

Soiva lelukaari ym. soivat lelut ovat Elsan ehdottomia suosikkeja. Niiden parissa Elsa viihtyy hyvän tovin itsekseenkin, jolloin itselläni jää hyvää aikaa ruuanlaittoon, siivoamiseen tai muuhun tehtävään. Vilkkuvat valot ovat aina plussaa!

Play2learn-leikkimatto pääsi Elsan suosioon kun soiva lelukaari "jäi liian pieneksi". Lelukaaressa lelut roikkuvat helposti saatavilla vauvan silmien edessä, mikä ei motivoi (ainakaan Elsaa) harjoittelemaan esimerkiksi kääntymistä. Onneksi saimme idean play2learn leikkimatosta. Se on vaahtomuovista tehty suuri leikkialusta, joka on tarpeeksi kova, jotta vauva voi harjoitella liikkumista, mutta tarpeeksi pehmeä haavereiden välttämiseksi. Kun leluja ripottelee ympäri alustaa, vauvalla on syy pyrkiä eteenpäin. Alusta on tehty suurista palapelinpaloista, joten siitä on iloa myös vanhemmalle lapselle.

 
 
Näihin kuviin ja tunnelmiin on hyvä lopettaa. Toivottavasti listastani on hyötyä jollekin! Seuraavalla kerralla käydään läpi turhiksi kokemiani vauvantarvikkeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti