sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Turhat vauvantarvikkeet

Tällä kertaa listataan turhia vauvantarvikkeita. Listassa mainitut asiat koskevat tietysti vain omaa perhettämme. Meille hyödytön tarvike saattaa jollekin toiselle olla korvaamaton. Ja sitten itse asiaan:

AngelCare Vaipparoskis on tähän mennessä varmasti kaikkein turhin ostoksemme. Pelkkä roskis maksaa 24,90€ ja vaatii toimiakseen vielä erikseen ostettavia roskapussien täyttökasetteja. Roskis lupaa olla helppo käyttää yhdellä kädellä ja pitää hajut kurissa. Helppokäyttöiseksi roskista ei kuitenkaan omasta mielestäni voi sanoa. Uskallan myös väittää, että hajujen kurissa pitämiseen riittää varmasti mikä tahansa kannellinen roskakori, eikä sellaisesta tarvitse maksaa 24,90€ + täyttökasettien hinta.

Jo hyvissä ajoin ennen Elsan syntymää ostimme Done by Deer -merkkisen pehmeän (vaahtomuovisen) hoitoalustan. Hoitoalustan pinta on kosteutta hylkivää ja päällinen irrotettavissa konepesua varten. Jo ensimmäisten hoitopöytäpissojen kohdalla jouduimme kuitenkin toteamaan alustan erittäin epäkäytännölliseksi. Pissa kasteli välittömästi myös päällisen sisällä olevan patjan; pinta on siis kosteutta hylkivää - ei kosteudenpitävää. "Ei hätää! Päällisenhän voi helposti pestä", oli ensimmäinen ajatukseni. Pelkkä päällisen irrottaminen aiheutti kuitenkin jo niin paljon tuskaa ja ahdistusta, että kirosin koko alustan maanrakoon. Pahin oli kuitenkin vasta edessä: Päällinen piti saada takaisin patjan ympärille. Aukko, josta patja kuuluisi saada takaisin päällisen sisään oli niin pieni, että vetoketju hajosi heti ensimmäisen pesukerran jälkeen. Ei hyvä. Tästä viisastuneena ostimme muovipintaisen hoitoalustan, joka ei päästä pissoja läpi, vaan on helposti kuivattavissa ja putsattavissa muutamalla talouspaperin palalla ja puhdistusliinoilla. Virheistä oppii!

Bodyt ovat pop! Vauvojen t-paidat sen sijaan eivät ole. Kun vauva ryömii ja kääntyilee lattialla, syliin nostettaessa ym. touhuissa paita nousee väistämättä kainaloihin, ja ilman alusbodya selkä on jatkuvasti paljaana. Epäkäytännöllisyyden multihuipentuma!

Hoitopöytä osoittautui pian Elsan syntymän jälkeen turhaksi tilanviejäksi. Vaippa tulee useimmiten vaihdettua vessassa pesukoneen päällä olevalla hoitoalustalla, jolloin pesumahdollisuus on heti käden ulottuvilla, ja pissa- ja kakka-asiat pysyvät siellä mihin kuuluvatkin. Toisaalta hoitopöydän laatikoihin saa kätevästi säilöttyä esimerkiksi vaippoja ja pieniä vauvantarvikkeita, ja myöhemmin pöytä toimii kätevästi lelu- tai kirjahyllynä. Siksi en kuitenkaan kadu hoitopöydän hankkimista.

Viimeisenä listallani on imetystyyny. Tiedetään - imetystyyny löytyi myös edellisestä postauksestani, jossa listasin must have -vauvantarvikkeita. Halusin kuitenkin mainita tyynyn myös tässä, koska en ole saanut tyynystä minkäänlaista apua itse imetykseen. Täytteet liikkuvat tyynyn sisällä puolelta toiselle, eikä se tue asentoa millään tavalla. Lisäksi Elsan ruokahetket ovat alusta saakka kestäneet vain muutaman minuutin kerrallaan, eivätkä kädet ehdi vielä siinä ajassa väsyä lapsen kannatteluun. Imetyksen kannalta tyyny on siis tarpeeton. Mutta kuten sanottu, päiväunilla imetystyyny on Elsan lempipaikka, enkä siksi voisi kuvitellakaan luopuvani siitä ennen kuin päiväunet sujuvat yhtä makeasti ilman tyynyä.


Loikoilua imetystyynyllä :)
 

 
Ensimmäisen lapsen kohdalla, vailla aiempaa kokemusta virheostoksilta ei voi välttyä. Onneksi omasta listastani ei kuitenkaan tullut tämän pidempi! :)
 
Hyvää ystävänpäivää kaikille! :) <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti