torstai 10. maaliskuuta 2016

Gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteenittomat leivonnaiset tuottavat itselleni kerta toisensa jälkeen stressiä, tuskaa ja ahdistusta. Mitä jauhoja pitäisi käyttää? Pohja ei pysy kasassa, eikä makukaan vastaa odotuksia. Kokeiltuani tätä reseptiä ensimmäistä kertaa rakastuin täysin. Piirakka onnistuu kerta toisensa jälkeen, pysyy kasassa ja maistuu takuuvarmasti kaikille (kardemumman ystäville)! Resepti toimii varmasti myös muilla marjoilla.
Niin hyvää, mutta niin helppoa!





100 g pehmeää voita
1 dl hienoa sokeria
1 tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
2,5 dl (Pirkan) gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
1-2 dl jäisiä mustikoita






1. Vatkaa rasva, sokerit ja kardemumma vaahdoksi.
2. Lisää muna ja sekoita hyvin.
3. Sekoita gluteeniton jauhoseos ja leivinjauhe ensin keskenään. Lisää jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinaan. Sekoita vain sen verran, että jauhot sekoittuvat taikinaan.
4. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele jäisiä mustikoita oman maun mukaan piirakan päälle.
5. Paista 200°C n. 20 minuuttia.
6. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

1 kommentti: