torstai 7. heinäkuuta 2016

Stundarsin lastenjuhlat

Muutama päivä sitten huomasin sattumalta, että keskiviikkona, 6.7. Stundarsin ulkoilmamuseossa järjestetään lastenjuhlat. Ohjelmassa oli mm. traktoriajelua, huovutusta, kasvomaalausta ja paljon muuta hauskaa. Lisäksi alueella oli nähtävissä myös lehmiä, lampaita, kanoja, possuja ym. eläimiä. Juhlat kuulostivat juuri Elsalle sopivilta: Elsa rakastaa seurata ympärillään leikkiviä lapsia ja erityisesti eläimiä. Harmiksemme Mr.B oli iltavuorossa eikä päässyt mukaan. Seuraksi lähtivät siis T, E ja L.

Perillä Stundarsissa olimme n. klo 18. Ostimme pääsyliput ja suuntasimme tapahtuma-alueelle. Ensimmäisenä päätimme mennä katsomaan eläimiä. Kanat, lehmät ja porsaat naurattivat Elsaa kovasti, ja niitä ihmeteltiinkin hyvä tovi. Aiemmin vain kuvakirjojen sivuilla vilahtaneet eläimet oli hauska nähdä ihka elävinä. Eläinten tuijottelun jälkeen suuntasimme kahville. Aarne Alligaattori & Viidakkorumpu -yhtye viihdytti lapsia, ja aikuiset saivat nauttia kahvinsa (melkein) rauhassa.


Seuraava pysäkki oli photobooth. Puiden oksille oli ripustettu paljon erilaisia kehyksiä, joiden takana lapset (ja aikuiset) saivat käydä poseeraamassa hauskojen hattujen, viiksien, huulien ym. rekvisiittojen kanssa. Elsaa ei kuitenkaan huvittanut poseerata. Olisi ollut niin paljon hauskempaa vain syödä kaikki rekvisiitat parempiin suihin! ;)


Sitten lähdimme etsimään lampaita. Matkan varrella ehdimme mm. ottaa kuvia, käydä tutustumassa museorakennuksiin, juoksennella vesisuihkussa, tanssia ja harmistua seikkailuradan korkeasta ikärajasta. Kun lampaat vihdoin löytyivät, ne kuitenkin pelottivat Elsaa niin kovasti, että jouduimme siirtymään kauemmas, ja katselemaan niitä turvallisen välimatkan päästä. Onneksi paikalla oli myös ystävällinen vuohi, jota Elsa silitteli kovin mielellään.


Illan kruunasi ajelu traktorin peräkärryssä. Traktorista kuului kova ääni, jota Elsa ihmetteli suurimman osan matkasta.

Pian olikin aika lähteä kotiin iltapuurolle. Ilta kului nopeasti hyvässä seurassa, ja koleasta säästä huolimatta kaikilla oli hauskaa! Tekemistä riitti, ja nähtävää oli kaiken ikäisille. Kyllä kannatti! :)

2 kommenttia: