keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Heinäkuun äiti

8. kesäkuuta puhelin soi. Numero oli tuntematon, ja arvasin heti mistä oli kyse: Olimme voittaneet Kaksplussan heinäkuun kansikuvaäänestyksen. Fiilis oli sanoinkuvaamaton. Minä, joka en koskaan voita mitään, pääsisin nyt kuvattavaksi lehden kanteen yhdessä Elsan kanssa! Kuvaukset järjestettiin Helsingissä heti seuraavana päivänä. Siispä pakkasimme laukut ja lähdimme vielä saman päivän aikana ajelemaan kohti Helsinkiä. Koska Mr.B ei töidensä takia päässyt mukaan näin lyhyellä varoitusajalla, henkiseksi tueksi ja matkaseuraksi lähti Elsan ihana kummitäti.

Helsingistä ei löytynyt ainuttakaan vapaata hotellihuonetta ko. yölle, joten päätimme viettää yön Tampereella. Elsa nukkui n. puolet automatkasta ja jaksoi olla todella reipas koko päivän. Illalla neiti nukahti nopeasti hotellin retkisänkyyn ja nukkui rauhallisesti koko yön. Parempaa matkaseuraa ei voisi toivoa! :)

Tunnelmia hotellihuoneesta

Seuraavana aamuna jatkoimme matkaa kohti Helsinkiä. Tavallisesti Elsa nukkuu autossa pitkään ja sikeästi, mutta juuri nyt, kun neidin olisi ollut hyvä olla pirteimmillään ja parhaimmillaan, unet kestivätkin vain puolisen tuntia tavallisen puolentoista tunnin sijaan. Olin varma, että noin lyhyillä päiväunilla kuvauspäivästä tulisi Elsalle liian pitkä ja raskas. Pilalla!

Mua ei nukuta!

Saavuimme perille hyvissä ajoin, parkkeerasimme auton ja astelimme jännittyneissä tunnelmissa sisään Otavamedialle. Meidät otettiin ystävällisesti vastaan ja ohjattiin ensimmäiseksi lounaalle. Lounaan jälkeen lähdin meikkiin ja kampaukseen. Vajaan tunnin kuluttua olimme vaatteidenvaihtoa vaille valmiita kuvattaviksi. Itse sain päälleni ihanan Vilan jumpsuitin, ja Elsalle puettiin kaunis valkoinen kukkamekko. Sitten olikin aika lähteä kuvattavaksi.

Kameran edessä poseeraaminen oli sekä jännittävää että hauskaa. Kuvaaja räpsi kuvia minkä kerkesi kummitädin viihdyttäessä Elsaa kameran takana. Elsa vierastaa tuntemattomia ihmisiä (ja erityisesti miehiä) jonkin verran, joten kaikki sirkustemput olivat aluksi tarpeen. Onneksi Elsakin rentoutui pian ja lopputuloksena oli monta käyttökelpoista ruutua. Hyvä me! Käy katsomassa video kuvauspäivästämme täältä.

Päivä sujui kaikin puolin hienosti, ja lyhyistä päiväunista huolimatta Elsa jaksoi olla koko päivän oma aurinkoinen itsensä. Kuvauksista jäi hyvät fiilikset, ja jäimmekin innolla odottamaan lehden julkaisupäivää. Ja vihdoin, pitkän odotuksen jälkeen, lehti on kaupoissa! Käy ostamassa oma numerosi lähikaupastasi ja lue koko sivun haastattelu monikulttuurisesta perheestämme s. 13.
Kiitokset Elsalle ja kummitädille mainiosta matkaseurasta ja koko Kaksplussan väelle ikimuistoisesta päivästä! Suurin kiitos kuuluu kuitenkin jokaiselle äänestäjälle - ilman teitä emme olisi nyt tässä! Kiitos ja kumarrus! :) <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti