maanantai 20. kesäkuuta 2016

Ideoita vauvakutsuille

Viime viikonloppuna vietettiin läheiseni vauvakutsuja, joita minulla oli ilo ja kunnia olla järjestämässä. Tulevan äidin toivomuksena oli, että kutsuilla ei niinkään keskityttäisi vatsan silittelyyn, ylitsevuotavaiseen hössötykseen ja kiusallisiin yhteisleikkeihin, vaan vietettäisiin rento päivä kivassa porukassa. Ohjelma suunniteltiin tätä toivetta kuunnellen.





Alkajaisiksi askartelimme yhdessä vieraiden kanssa pienen taulun, joka toimi samalla juhlien vieraskirjana.

Vieraskirjan tekemiseen tarvitset:
- nallen kuva (löytyi googlesta)
- liimaa
- tyhjä canvastaulu
- sormivärit
- tussit

Lopputulos oli kovin suloinen, eikä vaatinut suuria taiteellisia ponnistuksia keneltäkään. Valmis työ saattaa jopa päätyä lastenhuoneen seinälle muistoksi kivasta päivästä.





Kutsut järjestettiin nyyttärimeiningillä, jolloin kenellekään ei kasaantunut liikaa tehtävää. Odottavan äidin ei luonnollisestikaan tarvinnut osallistua tarjoilujen valmistukseen. Hänen tehtävänsä oli nauttia ja astua valmiiseen pöytään - nyt kun siihen vielä on mahdollisuus. Tarjolla oli suolaista piirakkaa, salaattia, sämpylöitä ja hummusta, maustettua vettä, cocktail-tikkuja, pähkinöitä, mansikoita ja herneitä, karkkia, keksiä, kakkuja, mokkapaloja, kahvia ja teetä. Tarjoiluille arvosanaksi täydet 5/5! :)


Vaikka tuleva äiti ei halunnutkaan osakseen ylimääräistä vauvahössötystä, halusin, että juhlat erottuisivat tavallisista nyyttäreistä. Siksi olin valmistellut pientä ohjelmaa, johon itse juhlakalun ei kuitenkaan tarvinnut juurikaan osallistua. Jokaiselle vieraalle annettiin kaksi korttia täytettäväksi; toiseen kirjattiin hyviä neuvoja tulevalle äidille, ja toiseen veikattiin syntyvän vauvan syntymäpäivä, sukupuoli, paino, pituus ja nimi. Kortteja oli mukava täyttää kahvittelun lomassa, ja myöhemmin kortit luettiin ääneen koko porukalle. Päivänsankari sai runsaasti käyttökelpoisia neuvoja ja villejä veikkauksia. Saa nähdä kuka osuu lähimmäksi! ;)




Jotta tuleva äiti ei kuitenkaan päässyt liian helpolla (ja kostoksi omien vauvakutsujeni vaippojen haistelu -tehtävästä), täytyi hänen maistaa/haistaa erilaisia vauvanruokia ja arvata niiden valmistusraaka-aineet. Juhlakalu suoriutui tehtävästään erinomaisesti ja arvasi kahdeksan ruokalajia yhdeksästä. Lopuksi luovutimme päivänsankarille ansaitun palkinnon - kultaisen tuttipullon!




Kultaisen tuttipullon valmistukseen tarvitset:
- kynttilänjalka, tuikkukippo, pokaali, laatta tms. jalustaksi
- mikä tahansa silmää miellyttävä tuttipullo
- pikaliimaa
- (kultaista) spray-maalia

Ideaa voi helposti soveltaa muihinkin tilaisuuksiin vaihtamalla tuttipullon tilalle teemaan sopivan esineen. Helppo, halpa ja hieno lahja-idea! :)






Kultaisen tuttipullon lisäksi päivänsankari sai lahjakortin lastentarvikeliikkeeseen, itsetehdyn mobilen, vaippakakun, joka piti sisällään vauvantarvikkeita (vauvaöljyä, sinkkivoidetta, kosteuspyyhkeitä, paidan, tossut...), vanhoista valokuvista kootun kuva-albumin otsikolla "31 tapaa käyttää äitiä", hoitolaukun ja laatikollisen kirppislöytöjä.

Hymyistä päätellen kaikilla oli hauskaa ja päivänsankari oli tyytyväinen. Kiitos emännälle, juhlijoille, sekä kaikille järjestelyihin osallistuneille! Hyvä me! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti