torstai 12. tammikuuta 2017

Maailman paras kahvikakku

Banaanikakut ovat pahoja, väitin kivenkovaa vielä muutama vuosi sitten. Sitten maiston äitini tekemää banaanikakkua ja rakastuin. Siitä lähtien ko. kakku on ollut meidän perheen ehdoton suosikki ja sitä löytyy jääkaapista lähes aina. Kyseessä on Cebicin keittiössä -blogista bongattu maailman paras banaanikakku. Tässä oma versioni ohjeesta:

2 muussattua banaania
2 kananmunaa
2½ dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria
8 rkl kuohukermaa tai maitoa
150 g voita sulatettuna
2½ dl vehnäjauhoja (tai Pirkan gluteeniton jauhoseos)
1 tl kanelia

Sekoita kaikki aineet kulhossa kuohkeaksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 200 °C 50-60 min. Kakku tummuu uunissa nopeasti, mutta se kuuluu asiaan. Älä siis säikähdä. Anna kakun jäähtyä rauhassa ennen kumoamista. Tarjoile jäähtyneenä.


Kakku on helppo tehdä, maistuu herkulliselta ja säilyy jääkaapissa hyvänä useita päiviä. Resepti toimii myös gluteenittomana (vehnäjauhojen tilalle Pirkan gluteeniton jauhoseos). Maailman parasta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti